Är du ute efter att manifestera dina drömmar, stärka din självkärlek, få en boost av mod eller öppna upp för tydligare kommunikation? Lär dig om våra stenars olika energier och egenskaper.


-

-Afrikansk turkos-
Kreativitetens sten som hjälper till att öppna upp dig för nya idéer, upptäcka nya möjligheter och prova nya vägar. Den afrikanska turkosen vägleder sin bärare mot sitt ämnade livssyfte. Den används för att stärka självförtroende, självtillit, utstrålning samt självrespekt.

-Agat-
En grundande sten som stärker din självrespekt och självkänsla. Den ger dig mod och handlingskraft när du känner dig osäker. Agat kan bäras för att attrahera kärlek och för att undvika avundsjuka tankar och illvilja.
Balanserar alla dina chakran.

-Akvamarin-
En sten för mod, beskydd och att stärka din intuition. Den öppnar upp dig för kommunikation och hjälper dig när du har svårt att få ur dig orden på det sätt du önskar.
Balanserar ditt hjärtchakra.

-Amazonit-
Skapar balans och hjälper dig sätta gränser. Verkar mycket lugnande och löser upp negativa energier, samt lägger en grund för goda och hälsosamma vanor. Amazonit ger dig styrkan att gå din egna väg och ta ansvar för ditt liv.
Balanserar ditt halschakra.

-Ametist-
Ametisten är februaris månadssten - en andlig och lugnande sten som lär dig att släppa taget och känna tillit. Den är lugnande och ger känslor av frid, kärlek och ärlighet. Den hjälper till att hålla sinnet skärpt och stärker intuitionen.

-Aventurin-
Ger inre lugn och harmoni i kritiska situationer då den lär dig se med hjärtat. Ger dig mod att våga det där lilla extra. Aventurin stärker din förmåga att kunna se klart istället för att leva i stress och oro.
Balanserar ditt hjärtchakra.

-Aqua Terra Jaspis-
En underbar sten för dig som vill hitta det inre lugnet, klarheten och kärleken. Aqua terra jaspis är en helande sten som reducerar stress och balanserar yin och yang inom dig.
Balanserar ditt hjärtchakra.

-Bergskristall-
Bergkristall ses som den främsta av alla kristaller då den förstärker övriga kristallers egenskaper när de används tillsammans. Den hjälper till att stärka vår koncentrationsförmåga och har förmågan att transportera bort negativa energier samtidigt som den lagrar de positiva.

-Bildjaspis-
Denna sten underlättar inre resor till specifika platser eller till tider i det förflutna. Den hjälper dig att hitta inre frid, lugn och tystnad. Bildjaspis hjälper till att återkalla tidiga minnen, så att dessa kan förstås och bearbetas. Stenen främjar också beslutsamhet och hjälper dig att hantera utmaningar och möta din sanning med ärlighet.
Balanserar ditt tredje öga samt ditt rotchakra.

-Blomsteragat-
Denna sten visar att vi alla är från början små frön som kan blomma ut till vår fulla potential. Den hjälper dig att känna dig lugn och låta dig vägledas. Blomsteragat är en perfekt kristall för företagare som vill växa och blomstra i sin verksamhet. Den passar även för dig som påbörjar en ny väg, en ny resa eller ett nytt jobb. Används med fördel under meditation. 

-Bronsit-
En grundande sten som stärker ditt inre lugn och rensar bort oro. Bronsiten har en magisk glans som sägs ge sin bärare både kraft, pondus och respekt. Den tillåter dig att vara mera objektiv så att du ser helheten och på så sätt tar mer grundade beslut.

-Citrin-
Solens kristall som står för överflöd, glädje och energi. Citrinen tar bort negativ energi och balanserar alla dina chakran. Den hjälper dig att få en god nattsömn och ökar din andliga medvetenhet. 

-Crazy Lace Agat-
En kraftfull sten som fyller dig med glädje, energi och ökar din kreativitet. Crazy laze-agaten stärker ditt självförtroende och gör det lättare för dig att släppa kontrollen över det du inte behöver kontrollera.
Balanserar ditt tredje öga.

-Dalmatinerjaspis-
Dalmatinerjaspisen kommer garanterat att fylla ditt liv med roligheter och glädje. Den kommer också att rensa, rena och aktivera ditt auriska fält. Dalmatinerjaspis hjälper dig att förbli grundad genom livets berg- och dalbana.

-Fadenkvarts-
Detta är en helande sten som är stärkande för alla slags relationer. Dess vanligt förekommande vita strimmor gör att vi lättare binder oss samman med andra människor samt stärker våra band till dessa personer. Fadenkvarts är även en kristall som hjälper till att läka fysiska problem, särskilt i ryggen. 

-Fluorit-
Denna sten stimulerar din kreativitet, ökar koncentrationsförmågan och skärper dina sinnen. Fluoriten hjälper dig att se bortom illusionen genom att höja intuitionen, för att skapa harmoni och balans.

-Granat-
Granaten är januaris månadssten och är en grundande sten som hjälper dig att leva i harmoni med naturen. Den ger dig trygghet och hjälper dig till framgång. Den röda färgen är kärlekens färg som ökar både den sexuella glädjen och livsglädjen hos bäraren genom att stimulera ämnesomsättningen och stärka förmågan att ta upp näring. Granaten aktiverar andra kristaller och förstärker deras kraft.
Balanserar ditt rotchakra.

-Herkimerdiamant-
Herkimerdiamant är aprils månadssten och främjar läkande. Den balanserar de manliga och kvinnliga energierna inom var och en av oss samt skapar balans, harmoni och stärker den villkorslösa kärleken. Herkimerdiamanten kan lindra spänningar samtidigt som den öppnar upp till ett högre medvetande. Den löser upp känslomässiga blockeringar och attraherar glädje.
Balanserar ditt tredje öga.

-Impressionjaspis-
Detta är en sten som ger lugn då den förenar olika liv och påminner oss människor att hjälpa varandra. Impressionsjaspisen absorberar negativ energi och balanserar yin och yang i kropp, sinne och själ.

-Jade-
Jade är en skyddande visdomssten som attraherar kärlek och pengar. Den motverkar stress samt ger dig energi med helande och beskyddande egenskaper. Jade påminner dig om att njuta av att sakta ner och lukta på blommorna. Den hjälper till att acceptera den kärlek vi behöver och det gudomliga överflödet vi alla har tillgång till.
Balanserar ditt tredje öga och kronchakrat.

-Jadeit-
Jadeit anses vara en lyckosten som ofta kommer med lugn och harmoni. Den stöttar dig i ditt mod samt attraherar generositet, medkänsla och rikedom till ditt liv.

-Jaspis-
Denna sten skyddar dig vid resor (både fysiska och i ditt inre). Den hjälper dig att motverka negativitet i din omgivning och stöttar dig i stressiga situationer. Jaspis renar och balanserar samtliga chakran samtidigt som den fyller dig med mod och beslutsamhet.
Balanserar alla dina chakran. 

-Jordgubbskvarts-
En sten som verkar lugnande då du känner dig stressad. Den attraherar kärlek, tacksamhet och generositet då den tar fram din kärleksfulla sida och hjälper dig i dina relationer. Jordgubbskvartsens budskap är ”Ta vara på dagen”.

-Kalcit-
Bär denna sten för påfyllning av energi och för healing. Kalciten hjälper till att ta bort gamla oönskade beteenden och energier från din kropp och ditt liv. Den stärker ditt självförtroende och höjer självkänslan.
Balanserar solar plexus- och navelchakrat.

-Krysantemumjaspis-
Denna är en stenen som kallas för blomsterstenen med mönstervariattioner som påminner om blommor. Krysantemumjaspis är en lyckosten som drar till sig glädje och kärlek samt hjälper dig att stå upp för din sanning och följa ditt hjärtas röst.

-Kunzit-
Denna sten ger dig inre ro när du som bäst behöver det. Det är en sten för agerar läkande för hjärtachakrat även om den också arbetar med halschakrat och tredjeögat för att hjälpa dig nå en mer kärleksfull kommunikation. Kunziten är väldigt andlig och förstärker din kreativitet och ödmjukhet, samt är beskyddande för både dig och din omgivning.
Särskilt stärkande för skorpionen, lejonet och oxen.

-Körsbärskvarts-
Körsbärskvarts är en mycket kraftfullt helande sten. Denna kristall ger dig hopp och hjälper dig vid ångest och depression. En av de viktigaste läkande egenskaperna är att den hjälper våra andningsorgan. 

-Labradorit-
Labradoriten fyller dig med energi och ger dig en känsla av pånyttfödelse. Om du behöver se saker på ett nytt sätt så hjälper denna sten dig.
Balanserar hjärtchakrat och tredje ögat.

-Lepidolit-
Stenen hjälper dig att ta dig genom förändringar av alla slag och gör att du upplever förändringens konsekvenser som mildare. Lepidolit är en bra sten att använda vid meditation för att skapa en inre frid inom dig då den hjälper oss att gå vidare och att ta nästa steg. Det är även en bra sten för visualisering och som stöd när vi måste hantera svåra tankar och känslor.

-Maifanite-
Maifaniten förbättra din hälsa och bringar lycka till ditt liv. Redan under antiken användes maifaniten för att bevara ungdom hos dess bärare.

-Månsten-
Detta är en helande och spirituell sten med starka feminina energier som attraherar kärlek. Månstenen är också stärkande för den känslomässiga balansen inom dig då den sägs ha en lugnande effekt på sinnet.

-Opal-
Vit opal har i århundraden burits som symbol för rikedom och kan hjälpa dig manifestera en bättre självkänsla och ett hälsosamt ego.

-Persikokvarts-
Denna sten kan hjälpa dig att se alla möjligheter bortom vardagen i livet, få oss att öppna upp för universum och förstå dess avsikt för oss. Persikokvarts hjälper också till att främja en förståelse för hur du får dina drömmar att bli verklighet. Stenen är bra för att släppa energiblockeringar i sakral- och hjärtchakrat. Att rensa dessa blockeringar kan hjälpa dig att återhämta respekt, självständighet och kreativitet - för att förstå ovillkorlig och universell kärlek. 

-River Stone-
Denna sten är känd för att ha en stark energi vilket ger dig som bärare kraft. River stone är särskilt kraftfull i malas eftersom den hjälper dig att jorda och grunda dig under meditation. Balansera yin och yang inom dig och främjar lycka & tur.
Balanserar ditt rotchakra.

-Rodonit-
Rodoniten är shamankvinnans sten som hjälper dig att få kontakt med din inre styrka. Den connectar dig med universums kärlek och hjälper dig att läka känslomässiga sår. Rodoniten hjälper dig att öppna upp för den ovillkorliga kärleken.
Balanserar ditt rot- och navelchakra.

-Rosenkvarts-
Stenen som har blivit en universell symbol för kärlek, ro och harmoni. Rosenkvartsen kallas för kärlekens sten då den attraherar milda, positiva energier och kärlek i alla former.
Balanserar ditt hjärtchakra.

-Rubinkvarts-
Denna sten vibrerar för vitalitet och sensualitet. Det är en sten som attraherar glädje till ditt liv och samtidigt skyddar dig mot negativitet. Den höjer andligheten och uppmuntrar dig att utforska nya idéer. Rubinkvartsen ser till att passionen höjs, både som ren livsglädje och även i kärleksrelationer.
Balanserar ditt rotchakra.

-Rudraksha-
Dessa frön sägs hjälpa mot stress och öka vår koncentrationsförmåga. Namnet betyder ”Shivas ögon” och symboliserar förbindelsen mellan himmel och jord.

-Rökkvarts-
Denna sten renar dig från negativa energier samtidigt som den läker och grundar dig då du känner dig i obalans. Den underlättar för dig när du vill få dina drömmar och idéer att slå in i verkligheten.
Balanserar ditt rotchakra.

-Smaragd-
Denna sten är majs månadssten och attraherar rikedom till bäraren. Smaragden kan hjälpa dig att förbättra ditt minne och stärka din andlighet. Den hjälper dig i kärleksrelationer genom att vara ärlig och tålmodig, egenskaper som du behöver för att vårda en lyckad relation. Smaragden sägs vara ett bra hjälpmedel för att öka din kreativitet och inspiration.
Balanserar ditt hjärtchakra.

-Solsten-
Denna sten är kopplad till "tur" och lycka. Den rensar, renar och aktiverar alla dina chakran. Solstenen ökar intuitionen och gör att ditt riktiga och sanna "jag" lyser igenom. Den lindrar stress och ökar vitalitet, samt uppmuntrar självständighet och originalitet. Ger dig ett starkare "nej" och stärker självförtroendet.
Balanserar ditt solar plexus-chakra.

-Topas-
Topas är känd som stenen för sann kärlek och framgång i alla åtaganden. Den stimulerar individualitet och kreativitet, stöder din tillit till dina egna beslut.

-Turmalin-
Turmalin rensar ut negativa energier eller omvandlar dem till god energi som sedan används för att stärka din kropp och själ. Turmalinen lockar till sig inspiration och höjer din medkänsla, tolerans och ditt välstånd. Den tar bort blockeringar som kan sitta djupt inom dig.

-

-Hur väljer jag mitt mala?-

Lita på din intuition. Fråga dig själv vilket mala du dras till eller vilket du inte har kunnat släppa tanken om - det är troligtvis det du behöver i ditt liv just nu.

Du kan ju även självklart välja mala utifrån det du lockas till utseende- eller färgmässigt. Att ta dig tiden att låta ögat njuta av saker du tycker är vackra är en viktig del i att connecta till din intuition, oavsett om det är ett hisnande landskap, ett konstverk eller ett underbart mala. Det finns kraft och energi i att omge dig med vackra och inspirerande ting. 

Slutligen kan du även välja ditt mala utifrån en specifik intention - vad vill du skapa för dig själv i ditt liv? Vart ligger ditt fokus och vad behöver du skifta för att hamna på rätt spår? Vad känns tungt eller svårt just nu? Vad du drömmer du om? Ställ dig själv dessa frågor och låt svaren komma till dig utan ansträngning - ibland blir svaret något helt annat än du hade trott (och det är helt som det ska vara).

-

© BLUSH & PROMISE 

*Texten får ej kopieras eller delas utan tillstånd