Stenarnas egenskaper 

Afrikansk turkos
Detta  är en kreativitetssten, den hjälper till att öppna upp för nya idéer, upptäcka nya möjligheter och prova nya vägar. Den verkar för att öppna upp sin bärare till sitt ämnade livssyfte. Den används för att stärka självförtroendet, självtilliten och utstrålning samt självrespekten.

Agat 

En grundande sten som stärker vår självrespekt och självkänsla. Den ger oss mod och handlingskraft när vi känner oss osäkra. Agat kan bäras för att attrahera kärlek och för att undvika avundsjuka tankar och illvilja. Chakran: Balanserar alla våra chakran 

Akvamarin 

Detta är stenen för mod och beskydd. Den öppnar även för för kommunikation och hjälper dig när du har svårt att få ur dig orden på det sätt du önskar. Den ökar din intuition. Chakra: Hjärtchakrat

Amazonit 

Skapar balans och hjälper oss sätta gränser, den är mycket lugnande och löser upp negativa energier. Den lägger en grund för bra och hälsosamma vanor. Stenen ger bäraren styrka att gå sin egna väg och själv ta ansvar för sitt liv. Chakran: Hals

Ametist

Ametisten är Februaris månadssten, en andlig och lugnande sten som lär dig att släppa taget och känna tillit. Den är lugnande och ger bäraren känslor av frid, kärlek och ärlighet. Den hjälper till att hålla sinnet skärpt och stärker intuitionen.

.Aventurin 

Ger inre lugn och harmoni i kritiska situationer då den lär oss se med hjärtat. Ger dej mod att våga det där lilla extra. En sten som hjälper oss att nå överflödet i livet. Stärker vår tanke att kunna se klart, istället för att leva i stress och oro. Chakra: Hjärta 

Aqua Terra Jaspis 

Det är en underbar sten för dig som vill hitta det inre lugnet, klarheten och kärleken. Det är en helande sten som reducerar stress och balanserar dina yin och yang energier. Chakra: Hjärta

Bergskristall

Bergkristall ses som den främsta av alla kristaller, då den bland annat hjälper till att stärka övriga kristallers egenskaper när de används tillsammans. Den hjälper till att stärka vår koncentrationsförmåga. Bergskristallen har även förmågan att transportera bort negativa energier och lagra de positiva.

Bild jaspis

Stenen underlättar inre resor till specifika platser eller till tider i det förflutna. Den hjälper oss att hitta inre frid, lugn och tystnad. Den hjälper till att återkalla tidiga minnen, så att dessa kan förstås och bearbetas. Stenen främjar också beslutsamhet och hjälper dig att hantera utmaningar och möta din sanning med ärlighet. Chakran: Tredje ögat och rotchakrat 

Blomster agat

Den visar att vi alla är från början små frön som kan blomma ut till vårt fulla potential. Den hjälper dig att känna dig lugn och du kan låta stenens energier vägleda dig. Blomsteragat är en perfekt kristall för företagare som vill växa och blomstra i sin verksamhet. Den passar även för de som påbörjar en ny väg, en ny resa eller ett nytt jobb. Det är en väldigt fin sten för meditation. 

Bronsit 

En grundande sten som ger bäraren lugn och rensar bort oro. Bronsiten har en magisk glans som sägs ge sin bärare både kraft, pondus och respekt. Den tillåter dig att vara mera objektiv så att du ser helheten och på så sätt tar ett bättre beslut.

Citrin 

Solens kristall som står för överflöd, glädje och energi. Kristallen tar bort negativ energi och balanserar chakran. Den hjälper dig att få en god nattsömn och ökar din andliga medvetenhet. 

Crazy Lace Agat 

En kraftfull sten som fyller dig med glädje, energi och ökar din kreativitet. Den stärker ditt självförtroende och gör det lättare för dig att släppa kontrollen över det du inte behöver kontrollera. Chakra: Tredje ögat

Dalmatiner Jaspis

Dalmatiner Jaspisen kommer fylla ditt liv med roligheter och glädje. Den kommer också att rensa, rena och aktivera ditt auriska fält. Dalmatiner Jaspis hjälper dig att förbli grundad. 

Fadenkvarts

Det är en helande sten som är bra för relationer. Den har ofta vita strimmor i sig och dessa gör att vi lättare binder oss samman med andra människor och stärker våra band till dessa personer. Det är en kristall som hjälper till att läka fysiska problem, särskilt i ryggen. 

Fluorit

Den stimulerar din kreativitet, ökar koncentrationsförmågan och skärper våra sinnen. Kristallen hjälper också till att se bakom illusionen, höjer intuitionen för att skapa harmoni och balans.

Goshenit 

Detta är sten som ökar kreativiteten och hjälper till att hitta modet att vara precis så som du är. Den uppmanar till att sanningen sägs, en fin sten för att stärka relationer. Dess energier är hjälpsamma under meditation då den är kopplad till kronchakrat.

Granat 

Det är månadsstenen för Januari och det är en grundande sten som hjälper oss att leva i harmoni med naturen. Den ger oss trygghet och hjälper oss till framgång. Den röda färgen är kärlekens symbol och ökar både den sexuella glädjen och livsglädjen hos bäraren av stenen. Granaten aktiverar andra kristaller och förstärker deras kraft. Den stimulerar ämnesomsättningen och stärker förmågan att ta upp vitaminer.

Chakra: Bas

Herkimerdiamant 

Stenen är månadssten för April, och är bra för healing. Den balanserar det manliga och kvinnliga, skapar balans, harmoni och stärker den villkorslösa kärleken. Den lindrar spänningar, lugnar , samtidigt som den öppnar upp till ett högre medvetande. Den löser upp känslomässiga blockeringar och attraherar glädje. Chakra: Tredje ögat

Impression Jaspis

Detta är en sten som ger lugn, den förenar liv och påminner människor att hjälpa varandra. Den absorberar negativ energi, balanserar yin/yang energierna, kroppen, sinnet och själen.

Jade

Det är en skydds- och visdoms sten, som drar till sig kärlek och pengar. Jade är lugnande och motverkar stress, ger dig energi då du är trött. Är helande och har beskyddande egenskaper. Jade stöder dig att njuta av att bara leva, att sakta ner och luktar blommorna. Det hjälper till att avblockera motståndet vi har mot att få det vi behöver och älska, och hjälper oss att komma in i flödet av gudomligt överflöd. Chakra: Tredje ögat och kronchakra.

Jadeit

Jadeit anses vara en lyckosten som ofta kommer lugn och harmoni. Den stöttar dig i ditt mod, drar till sig generositet, medkänsla och rikedom.

Jaspis 

Skyddar oss vid resor, både fysiska och i vårt inre. Den hjälper oss motverka negativitet i vår omgivning. Jaspis stöttar dig i stressiga situationer Den renar och balanserar chakran. Mod och beslutsamhet är två andra vårdande egenskaper som stenen har. Chakran: Balanserar alla våra chakran. 

Jordgubbskvarts

En sten som är lugnande om du känner dig stressad. Den attraherar kärlek, tacksamhet och generositet då den tar fram din kärleksfulla sida och hjälper dig i relationer. Jordgubbskvartsens budskap är ”Ta vara på dagen”.

Kalcit 

Bär den för påfyllning av din energi då den är en fin sten för healing. Den hjälper till att ta bort gamla oönskade beteenden och energier. Den stärker ditt självförtroende och höjer självkänslan. Chakran: Solar plexus och navelchakrat

Krysantemum Jaspis 

Detta är en sten som kallas för blomsterstenen då den kan ha mönster i sig som påminner om blommor. Det är en lyckosten som drar till sig glädje och kärlek. Den hjälper att stå upp för din sanning och följa ditt hjärtas önskningar.

Kunzit 

Stenen ger dig inre ro då du som bäst behöver det. Det är en sten för hjärtachakrat, men den arbetar även med halschakrat och tredjeögat för att hjälpa dig med kärleksfull kommunikation. Stenen är väldigt andlig och förstärker din kreativitet och ödmjukhet. Kunzit är beskyddande för både dig och din omgivning. Stjärntecken: Skorpion, Lejonet och Oxen

Körsbärskvarts

Det är en kristall som sägs ge hopp. Den hjälper vid ångest och depression. Körsbärskvarts är en mycket kraftfullt helande sten. En av de viktigaste läkande egenskaperna är att den hjälper våra andningsorgan. 

Labradorit

Fyller dig med energi och ger en känsla av  pånyttfödelse. Om du behöver se saker på ett nytt sätt så hjälper Labradoriten dig. Chakra: Hjärta och tredje ögat 

Lepidolit 
Stenen hjälper oss att ta oss igenom förändringar av alla de slag och gör att vi upplever förändringens konsekvenser som mildare. Lepidolit är en bra sten att använda vid meditation för att skapa en inre frid i sig själv, den hjälper oss att gå vidare och att ta nästa steg. Det är en bra sten för visualisering och ett bra stöd när vi måste hantera svåra tankar och känslor, en väldigt ångestdämpande sten.


Magnesit 

Stenen hjälper dig att stilla ditt sinne, den gör dig lugn med sin kärleksfulla energi. Den är fin vid förändring då den hjälper till att vända svagheter till styrkor. Chakra: Tredje ögat och kronchakrat.

Maifanite

Maifanite sägs ha egenskaper att förbättra hälsa och lycka. Den har använts som en amulett för att bevara sin ungdom sedan antiken.

Månsten 

Det är en helande och spirituell sten med starka kvinnliga energier som drar till dig kärlek. Den är också bra när det kommer till känslomässig balans, då den sägs ha en lugnande effekt på sinnet.

Opal

Vit opal betraktas som en symbol för rikedom och status sedan århundraden tillbaka. 

Persikokvarts

Denna sten kan hjälpa oss att se alla möjligheter bortom vardagen i livet, få oss att öppna upp för universum och förstå dess avsikt. Persikokvarts hjälper också till att främja en förståelse för hur man får sina drömmar att bli verklighet. Stenen är bra för att släppa energiblockeringar i sakral och hjärtachakrat. Att rensa dessa blockeringar kan hjälpa oss att återhämta respekt, oberoende och kreativitet. Den egenskapen hjälper oss också förstå begreppen ovillkorlig och universell kärlek. 

Pyrit 

Detta är en lyckosten som attraherar välfärd och god hälsa. Den hjälper oss att hitta vår kreativitet och är vår beskyddare mot negativa energier. Chakra: Solar plexus och navel

River stone

Stenen är känd för att ha en stark energi, vilket ger bäraren kraft. Den är särskilt användbar när den används i malas eftersom den hjälper bäraren att jorda & grunda sig under meditation. Den är bra när du känner dig obalanserad eftersom det hjälper till att balansera yin och yang energier i dig. Det sägs främja lycka & tur. Chakra: Rot

Rodonit 

Rodoniten är shamankvinnans sten, den hjälper till att få kontakt med din inre styrka. Den ger oss kontakt med universums kärleksenergi och hjälper oss att rensa bort känslomässiga sår. Rodoniten hjälper oss att öppna upp det för ovillkorlig kärlek. Chakra: Rot och navel

Rosenkvarts 

Står för kärlek, ro och harmoni. Den är kallad kärlekens sten då den står för milda, positiva energier och kärlek i alla former. Chakra: Hjärta

Rubinkvarts

Stenen står för vitalitet och sensualitet. Det är en sten som får in glädjen i ditt liv och samtidigt skyddar dig mot negativitet. Den höjer andligheten och får dig nyfiken på att utforska nya idéer som dyker upp. Passionen höjs, både som ren livsglädje och även i kärleksrelationer. Chakra: Bas 

Rudraksha

Dessa frön sägs hjälpa. mot stress och öka vår koncentrationsförmåga Namnet betyder ”Shivas ögon” och symboliserar förbindelsen mellan himmel och jord.

Rökkvarts 

En sten som renar dig från negativa energier. Den healar och grundar dig om du känner dig i obalans. Den underlättar för dig när du vill få dina drömmar och idéer att slå in i verkligheten. Chakra: Bas

 Snöflinge-Obsidian 

Stenen står för renhet och balans. Den hjälper oss att visa vilka vi är bakom alla skydd och masker som vi lagt på oss. Den helar karmamönster och ger oss frihet att vara dem vi är. Chakra: Hjärta, navel och bas 

Smaragd 

Stenen är månadssten för Maj, och den öppnar upp för andlighet och attraherar rikedom till bäraren av den. Smaragden kan hjälpa bäraren att förbättra sitt minne. Den hjälper dig i kärleksrelationer med att vara ärlig och tålmodig, egenskaper som du behöver för att vårda en lyckad relation. Smaragd sägs vara ett bra verktyg för att öka din kreativitet och inspiration.  Chakra:Hjärta

Solsten

Är kopplat till tur och lycka. Det rensar, renar och aktiverar alla chakran. Solstenen ökar intuitionen och gör att det riktiga och sanna "jaget" lyser igenom. Den lindrar stress och ökar vitaliteten, uppmuntrar oberoende och originalitet. Särskilt användbar för de som har svårt att säga ”nej” till andra då den ger kraft till självförtroendet. Chakra: Solar plexus

Topas 

Topas är känd som sten för sann kärlek och framgång i alla åtaganden. Den stimulerar individualitet och kreativitet, stöder din tillit till dina egna beslut. 

Turmalin

Turmalin rensar ut negativa energier eller omvandlar den till god energi som sedan används för att stärka kropp och själ. Tourmaline lockar till sig inspiration och höjer vår medkänsla, tolerans och välstånd. Den tar bort blockeringar som kan sitta djupt inom oss.


Hur väljer man sina malas?

Intuition: När du tvivlar - lita på din intuition! Vilken mala dras du till? Varför tror du att det är så? Vilken mala kan du inte sluta tänka på? Detta är troligen den perfekta malan för dig!

Skönhet: Att välja saker som du lockas till är en betydande del av processen. Vi behöver alla ta oss tid att låta ögat njuta av de saker vi tycker är vackra - oavsett om det är ett hisnande landskap, ett konstverk eller en underbar mala. Det är kraftfullt att omge sig vackra och inspirerande saker.

Intention: Vad vill du skapa i ditt liv? Vad ligger ditt fokus på i din personliga utveckling? Är det något du kämpar med? Vad drömmer du om? Ställ dig själv dessa frågor så att de kan vägleda dig till mot din intention.

Det är spännande att se vilket mala som lockar och sedan läsa om stenarnas betydelse, ofta klarnar mycket runt varför du drogs just till det malat.

© Copyright Blush and Promise