Fri frakt på smycken - Pay with Klarna - We ship worldwide

Om ett mala går sönder


Innan du läser vidare om när mala-halsband går sönder, så vill jag försäkra dig som kund hos oss på Blush and Promise att vi erbjuder omknytning av våra malas. 
Läs mer om detta under FAQ på första sidan. 

Det är vanligt och helt naturligt att känna sorg när ett älskat mala går sönder. Ett ofta använt mala är inte bara en rad pärlor som bärs runt halsen, utan dessa pärlor symboliserar ofta alla intentioner, manifestationer, och personligt arbete som gjorts genom månader eller år av din meditations- och yogapraktik.  Men när ett mala går sönder så ses det ofta som ett tecken på att du har avslutat en tillväxtcykel och är redo att gå vidare till nästa steg i din andliga resa. Man säger också att det är ett tecken på att du har släppt något som inte längre tjänar dig. Ett mala som går sönder kan därför ses som ett positivt tecken på att du gjort framsteg på din andliga och yogiska resa och att du nu får en möjlighet att reflektera över hur mycket du utvecklats under tiden du burit ditt mala. 

När ett mala går sönder och pärlorna faller och sprids, släpps dina intentioner och manifestationer ut i Universum. Använd denna händelse som ett tecken på att skapa nya intentioner i ditt liv och att hitta modet och den inre styrkan att kliva in i en högre version av dig själv. Du har fått en fantastisk möjlighet att reflektera över vilka karmiska- och livsförändringar som uppstod strax före eller efter det gick sönder. Spirituella genombrott är ibland mycket dramatiska och märkbara, men lika ofta är de subtila och kan passera obemärkta om vi inte stannar upp för att reflektera över dem. Lägg märke till var du befinner dig nu – fysiskt, mentalt och känslomässigt – jämfört med var du var när du köpte ditt mala. Det är en bra tid att reflektera över vad detta betyder för just dig. Att skriva ner dina tankar och känslor kan vara till hjälp för att förstå vad du har gått igenom och vad du är redo för härnäst.
 
 Våra malas är alla knutna med kristaller som har sina egna energier för att stötta dig under din resa i livet och kristallerna i just detta mala kan ha tjänat sitt syfte. 
Det kan vara dags att bära nya kristaller med andra energier in i nästa fas av livet.

Beroende på din personliga process och dina övertygelser så kanske du vill få ditt mala omknutet. Det kan vara så att du känner att ditt mala gick sönder för tidigt eller att du inte känner dig färdig med det mantra och manifestationsarbete du använde det till. Malas som har blivit skadade bortom all möjlighet att knyta om kallas inom tibetansk buddhism för "dharma waste" och dessa låter man vara för att visa dem respekt och omsorg. De innehåller fortfarande dina välsignelser och positiva energier, så de bör du spara precis som de är.

-Sussi Norberg-

© Blush & promise

*Texten får ej kopieras eller delas utan tillstånd