Vad är ett Mala?

Mala betyder girland på Sanskrit, och Malas skapades i Indien för 3000 år sedan. Mala är ett halsband av 108st kristaller eller fröpärlor som används under meditation. Det är ett verktyg som hjälper dig att räkna mantran och sända ut dina affirmationer under meditationen. Malas kan tillverkas av flera olika material, och jag använder halvädelstenar/kristaller i de malas jag knyter. Oavsett om du precis har börjat meditera, eller om du är en van utövare så  är Malas ett bra verktyg för att hjälpa dig att fokusera under din meditation. De ger något taktilt att komma tillbaka till när dina tankar börjar vandra. Idag använder vi även ofta våra Malas som vackra halsband utanför meditationsstunden, som ett vackert, handknutet smycke. Det gör att vi får tillgång till stenarnas egenskaper och energi under hela dagen. 

Meditera med Mala 
Välj ditt mala som har de stenarna vars energier du vill använda under just denna meditationsstund
Hitta en lugn plats att antingen ligga på, eller sätt dig i lotusställning på din yogamatta, eller en filt. Du kanske vill ha en passande bakgrundsmusik, eller kanske har du ett favoritmantra som du vill repetera i tystnad.
Slut dina ögon, landa i dig själv och ta några djupa andetag.
In genom näsa och ut genom munnen.
När du gjort detta så andas du lugnt och stilla genom näsan.
Håll din mala i din hand och börja vid pärlan som är närmast hänget. Du håller den pärlan mellan lång- och pekfingret för att sedan flytta pärlan med hjälp av tummen. 
Du flyttar en pärla åt gången mot dig över långfingret.
Varje gång du flyttar en pärla säger du ditt mantra tyst, högt, eller så räknar du pärlorna från 1-108.
Lugnt och stilla, försök ha fokus på punkten mellan ögonbrynen.
Om du vill så vänder du ditt mala när du kommit till sista pärlan vid hänget och gör samma sak fram och tillbaka tills du är färdig med din meditation.

© COPYRIGHT BLUSH AND PROMISE 

Texten får ej kopieras eller delas utan Blush and Promise tillstånd